درباره ما درباره ما

 

 

سخن دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی، حمل‌ونقل پیشرفته

هدف اصلی و مهم ستاد توسعه فناوری‌های فضایی، حمل‌ونقل پیشرفته دستیابی به جایگاه 10 کشور برتر دنیا از طریق گذار از گلوگاه‌های سخت و دستیابی به افق‌های روشن توسط کنشگران خلاق و بن‌بست شکن است.

 

درباره ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته

ستادهای توسعه فناوری، به عنوان بازوهای اجرایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به منظور رشد و ارتقای جایگاه علم کشور فعالیت می کنند. ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته نیز در قالب شش گروه فضایی، هوایی، دریایی، ریلی، خورویی و مکان محور، با رسالت شناسایی و حل گلوگاه های فناوری، سیاست گذاری و رصد جایگاه کشور در این عرصه ها ایجاد شده است.

 

درباره گروه توسعه فناوری‌های هوایی و هوانوردی

گروه توسعه فناوری‌های هوایی و هوانوردی یکی از گروه‌های تخصصی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته با اهداف توسعه فناوری و محصول در محورهای زیر از سال 97 شروع به فعالیت نمود:

  1. هوانوردی عمومی

  2. پرنده‌های بدون سرنشین

  3. هواپیمای جت

  4. تجهیزات فرودگاهی

  5. قطعات هوایی

  6. موتورهای هوایی

  7. تعمیر، نگهداری و اورهال

 

اهداف شبکه صنعت هوایی و هوانوردی ایران

حمایت از ایجاد و توسعة محصولات و خدمات تخصصی در حوزه‌های اولویتدار هوایی و هوانوردی که ازجمله اقدامات ملی مندرج در سند توسعه صادرات نیز می‌باشد، از جمله مهم‌ترین اهداف کلان گروه توسعه فناوری‌های هوایی و هوانوردی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته به عنوان نهاد سیاستگذار کشور در صنعت هوایی به شمار می‌آید. سند چشم‌انداز و برنامه‌های توسعه کشور بر این امر تاکید دارند که ایران در افق 1404 می‌بایست جایگاه بالای علمی و اقتصادی را از آن خود کند. نیل به این هدف که مستلزم مدیریت هوشمند و آگاهانه و به تبع برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت در حوزه‌های مختلف می‌باشد، توجه ويژه به شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه هوایی فعال در توسعه محصول و خدمات را ضروری می‌سازد. ازاين‌رو گروه توسعه فناوری‌های هوایی در راستاي سازماندهي، ساختاربخشي و تقويت هوشمندانه زيرساخت‌های‌ هوايي و هوانوردي، به شکل‌دهي "شبکه دانش‌بنیان زنجیره تأمین هوایی ایران" پرداخته است. اهداف استراتژيك راه‌اندازی این شبکه، شامل توسعه اقتصادي و فرهنگی در كشور، حذف انحصار، گسترش رقابت و اشتغال‌زايي، با ايجاد بستر لازم جهت عرضه توانمندی و محصولات شرکت‌ها و دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی است.

مهمترین اهداف شبکه عبارتند از:

  • پایش و ارزیابی وضعیت فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی

  • تقویت تولید داخل در صنعت هوایی

  • ایجاد، حفظ و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان هوایی و کاهش نرخ خروج از صنعت

  • تجاری‌سازی فناوری و محصولات دانش‌بنیان هوایی و برندسازی محصولات و خدمات هوایی کشور

  • رفع موانع توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط و کمک به بلوغ آنها در جهت تبدیل شدن به بنگاه‌های بزرگ اقتصادی

  • توانمندسازی زنجیره تامین هوایی کشور در جهت درآمدزایی